30 Ağustos 2009 Pazar

Fulbright Bursuna Başvuru ve Başvuru için Gerekli Evrak Listesi

Fulbright Bursuna Başvuru ve Başvuru için Gerekli Evrak Listesi
“Son başvuru tarihi: 2 Nisan 2009”
1. Fulbright Bursu Başvuru formu:
Fulbright burslarına başvuru formu online olarak doldurulacaktır. Bunun için adayın geçerli bir e-posta adresinin olması yeterlidir. Online başvuruda adayın sisteme ilk girişinde, https://apply.embark.com/student/fulbright/international/20/ internet sitesine giderek, bu sayfada göreceği “Create an Account” seçeneğinden bağlanacağı sayfada e-posta adresiyle, kendisini sisteme kaydetmesi gerekmektedir. Aday sisteme kaydını yaptıktan sonra, yukarıdaki siteye e-posta adresi ve şifresi ile giriş yapabilir. Bu sistemde aday “Submit Application” seçeneği ile başvurusunu resmi olarak sisteme yükleyinceye kadar istediği zamanda, istediği kadar giriş ve başvurusunda gerekli düzeltme ve değişiklikleri yapma olanağına sahiptir. Online başvuruların işleme konulabilmesi için başvuruların sisteme son yüklenme tarihi 2 Nisan 2009’dur. Bu tarihten sonra sisteme girilen başvurular değerlendirmeye alınmaz.
Fulbright Bursları için Başvuru formunun doldurulması konusunda ayrıntılı bilgi
Online başvuruda teknik sorunlarla karşılaşanlar ya da soruları olanlar trprog@tr.net adresine e-posta yollayarak yardım alabilirler.
Online olarak doldurmuş olduğunuz başvuru formunun, formu ‘submit’ ettikten sonra, bir adet çıktısını diğer evraklarınızla birlikte Komisyonumuza iletmeniz gerekir.
UYARI: Transkript ve/veya özgeçmişinizi sisteme yükleyemiyorsanız, bunları da diğer belgeleriniz ile birlikte, Komisyonumuza yollayacağınız başvuru paketinize ekleyebilirsiniz.
Adaylar ek olarak aşağıdaki belgeleri de 2 Nisan 2009 gününe kadar Fulbright Eğitim Komisyonu Ankara Ofisine elden getirmeli ya da posta ile yollamalıdırlar. Bu tarihten sonra hiçbir evrak kabul edilmeyecektir. Adayların başvuru için son günü beklememeleri önerilir.
2. Diploma/Öğrenci Belgesi:
Üniversite (lisans ve/veya yüksek lisans) diplomalarının onaylı kopyası veya geçici mezuniyet belgesi. Halen devam edilen programlar için öğrenci belgesi vermek gerekmektedir. Söz konusu belgeler Türkçe ise, onaylı İngilizce çevirileri de verilmelidir. İngilizce çevirileri kendiniz yaptıktan sonra, Fulbright Ankara ve İstanbul ofislerindeki Akademik Danışmanlarımızdan randevu alarak onaylatabilirsiniz.
3. Transkript:
Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrenimi süresince alınan ders ve notları gösterir belge. Transkriptler resmi kopya olmalı ve kapalı zarf içinde (zarfın kapağı Öğrenci İşleri tarafından mühürlenmiş olarak) Komisyonumuza ulaştırılmalıdır.
Transkript(ler) Türkçe ise onaylı İngilizce çevirileri de verilmelidir. İngilizce çevirileri kendiniz yaptıktan sonra, Fulbright Ankara ve İstanbul ofislerindeki Akademik Danışmanlarımızdan randevu alarak onaylatabilirsiniz.
4. Referans mektupları:
Üç adet referans mektubu. Referans mektupları iki şekilde sunulabilir.
· Elektronik Referans Mektubu: Online başvuru sistemi aracılığıyla internet üzerinden referans verecek kişi tarafından hazırlanacak olan mektup.
· Elden Alınan Referans Mektubu: Elden alınan referans mektubu formu.
Bunların dışında bir formatta hazırlanmış referans mektupları Fulbright bursları için hiçbir şekilde kullanılamaz. E-posta veya faks ile gönderilen referans mektupları kabul edilmemektedir.
5. Nüfus cüzdanının önlü – arkalı fotokopisi.
(Eğer nüfus cüzdanında TC Kimlik Numarası yazılı değilse, fotokopi üzerine ayrıca yazılarak belirtilmelidir.)
6. Bir adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf.
7. Eğer varsa TOEFL sınav sonuç belgesinin fotokopisi.
8. Yüksek lisans ve doktora burslarına başvuranlar için; eğer varsa GRE Genel Yetenek sınavı sonuç belgesinin fotokopisi. (İşletme ve alt dallarında başvuranlardan ise GMAT sınavı sonuç belgesinin fotokopisi.)
9. İmza formu:
Online application / Supplementary forms kısmındaki Signature Form.
Fulbright Burslarına başvuranların, TOEFL İngilizce sınavına ve GRE Sınavının Genel Yetenek kısmına (General Test) girmeleri önerilir. İşletme ve alt dallarında başvuranlar ise GMAT sınavına girmelidirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder