30 Ağustos 2009 Pazar

TÜBİTAK BURSU - TÜBİTAK BİDEB BURSLARI

TÜBİTAK Bilim Kurulu kararıyla daha önce Bilim Adamı Yetiştirme Grubu (BAYG) olan isim 21 Ocak 2006 tarihinden itibaren Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) oldu. BİDEB olarak bilim dünyasına girmek isteyenlerin ve bilim için destek arayanların aklına gelen ilk yer olma vizyonu çerçevesinde temel misyon, Türkiye'nin ihtiyacı olan alanlarda bilim insanı yetişmesini yarışma, burs ve eğitim programları aracılığı ile yönlendirmek ve teşvik etmek, bilim insanlarına destek vermek, toplumda bilim ve teknoloji kültürünün oluşmasına yardımcı olmaktır.
Aşağıda Tubitak Bursları ile ilgili bursları detaylarını bulabilirsiniz.
TÜBİTAK LİSANS ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK PROGRAMLAR
2205 – TÜBİTAK Yurt İçi Lisans Burs Programı
ÖSS sınavında belirlenen sayıda öğrenci arasına giren, 2203-Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında ülkemizi temsil eden takımlarda yer alan, 2202-Ulusal Bilim Olimpiyatlarında madalya alan ve 2204-Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışmalarında ödül alan ve daha sonra TÜBİTAK tarafından gönderildiği "Uluslararası Proje Yarışmalarında" birincilik, ikincilik ya da üçüncülük kazanan öğrencilere tübitak lisans bursu verilir.Tubıtak yurtiçi lisans bursları detaylı bilgi için tıklayınız.
2209 - TUBITAK Üniversite Öğrencileri Yurt İçi/Yurt Dışı Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Üniversitelerimizde öğrenim gören lisans öğrencilerinin, yurt içinde yapacakları araştırma projelerine, yurt içinde kurum ve kişilerce düzenlenecek proje yarışmaları ile uluslararası proje yarışmalarına uygun görülen projelerle katılma istekleri için destek sağlanmaktadır.Detaylı bilgi için tıklayınız.
2229 – TÜBİTAK Lisans ve Lisans Öncesi, Öğretmen ve Öğrencilere Yönelik Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı
Üniversite öğretim üyeleri veya alanlarında en az 10 yıl deneyimi olan araştırmacıların, a) ilk ve ortaöğretim öğretmenlerine yönelik olarak yapmayı planladıkları bilim danışmanlığı seminerleri ve benzeri toplantılar, b) ilk ve ortaöğretim öğrencileri ile lisans öğrencilerinden üstün başarı gösterenleri çalışmalar yapmak, yönlendirmek ve çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenecek bilim kampları, doğa eğitimleri, teorik ve uygulamalı yaz ve kış bilim okulları desteklenir.Detaylı bilgi için tıklayınız.
TÜBİTAK LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK PROGRAMLAR
2210 -TÜBİTAK Yurt İçi Yüksek Lisans Burs Programı
Üniversitelerimizin tezli yüksek lisans programına kayıtlı öğrencilere karşılıksız burs verilir.Detaylı bilgi için tıklayınız.
2211 – TÜBİTAK Yurt İçi Doktora Burs Programı
Üniversitelerimizin lisans sonrası ya da yüksek lisans sonrası doktora programına kayıtlı öğrencilere karşılıksız burs verilir.Detaylı bilgi için tıklayınız.
2230 -TUBITAK Lisans Mezunları ve Son Sınıf Lisans Öğrencileri için Yurt Dışı Yüksek Lisans Burs Programı
Üniversite mezunlarına yurt dışında yüksek lisans yapmalarına destek olmak üzere, TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından belirlenen alanlarda burs verilir. Detaylı bilgi için tıklayınız.
2213 – TÜBİTAK Yurt Dışı Doktora burs Programı
Üniversite mezunlarına yurt dışında doktora yapmalarına destek olmak üzere, TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından belirlenen alanlarda burs verilir. Detaylı bilgi için tıklayınız.
2214 – TÜBİTAK Yurt Dışı Araştırma Burs Programı (Doktora öğrencileri için)
Üniversitelerimizde bir doktora programına kayıtlı olanlarla yüksek öğrenim kurumları dışındaki araştırma kuruluşlarında çalışan doktora öğrencisi araştırmacılara araştırma amaçlı burs verilir. Ayrıca, TÜBİTAK ve JRC (Joint Research Centre – JRC) arasında 5 Temmuz 2007 tarihinde imzalanan Mutabakat Zaptı gereğince yılda 20 Türk araştırmacının 1 yıl süre ile JRC Enstitüleri’nde doktora sırasında araştırma yapması için pozisyonların açılması öngörülmüştür. Bu çerçevede iki kurumun temsilcilerinden oluşan bir çalışma grubu kurulmuş ve ön hazırlıklar tamamlanmıştır.Detaylı bilgi için tıklayınız.
2215 – TUBITAK PhD Fellowship for Foreign Citizens (Yabancı Uyruklular için Doktora Burs Programı)
Travel and research grants will be awarded to highly qualified students who are intending to complete their Ph.D studies in Turkey. (Speciality and subspeciality residency or fellowship training programmes in clinical medicine are not included). See the page for detailed information.
2216 – TÜBİTAK Research Fellowship for Foreign Citizens (Yabancı Uyruklular için Araştırma Burs Programı)
Travel and research grants will be awarded to highly qualified Ph.D. students and young post-doctoral researchers to conduct part of their research in Turkey.See the page for detailed information.
2217 –TUBITAK Lisansüstü Yaz Okulu ve Benzeri Diğer Etkinlikleri Destekleme Programı
Lisansüstü öğrencilere ve genç araştırmacılara bilim ve teknolojideki güncel gelişmelerin aktarılması ya da yaygın kullanılması gereken tekniklerin öğretilmesi amacıyla yurt içinde kurum / kişilerce düzenlenmesi planlanan lisansüstü düzeydeki kurslara destek sağlanır.Detaylı bilgi için tıklayınız.
2228 – TÜBİTAK Son Sınıf Lisans Öğrencieri için Lisansüstü (Yüksek Lisans/Doktora) Burs Programı
Üniversitelerimizin lisans öğrenimlerinin son sınıfında olup da 2007-2008 öğretim yılı güz yarıyılında bu alanlardan birinde tezli yüksek lisans ya da lisans sonrası doktora programına başlayacak öğrencilere karşılıksız burs verilir.Detaylı bilgi için tıklayınız.
TUBITAK – BIDEB DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMACILARI DESTEKLEMEYE YÖNELİK PROGRAMLAR
2216 – TUBITAK Research Fellowship for Foreign Citizens (Yabancı Uyruklular için Araştırma Burs Programı)
Travel and research grants will be awarded to highly qualified Ph.D. students and young post-doctoral researchers to conduct part of their research in Turkey.See the page for detailed information.
2218 – TUBITAK Yurt İçi Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı
Üniversitelerimizde/araştırma kuruluşlarımızda doktora sonrası araştırma yapacak genç araştırmacılara karşılıksız burs verilmektedir.Detaylı bilgi için tıklayınız.
2219 –TUBITAK Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı
Doktorasını ya da Tıbbi Bilimlerde doktora ya da uzmanlığını almış yurt dışında araştırmalar yapacak olan bilim insanlarını desteklemek üzere burs verilir. Ayrıca, TÜBİTAK ve JRC (Joint Research Centre – JRC) arasında 5 Temmuz 2007 tarihinde imzalanan Mutabakat Zaptı gereğince yılda 20 Türk araştırmacının 1 yıl süre ile JRC Enstitüleri’nde doktora sonrası araştırma yapması için pozisyonların açılması öngörülmüştür. Bu çerçevede iki kurumun temsilcilerinden oluşan bir çalışma grubu kurulmuş ve ön hazırlıklar tamamlanmıştır.Detaylı bilgi için tıklayınız.
2221 –TUBITAK Konuk Bilim İnsanı Destekleme Programı
Yurt dışındaki üniversitelerde ve/veya araştırma kuruluşlarında çalışmakta olan bilim insanlarının üniversitelerimiz, kamu veya özel sektör kurum ve kuruluşlarında araştırmalara katılmak, teknolojik yenilikler getirmek, seminerler, konferanslar, dersler vermek üzere Türkiye’ye getirilmesi, davet edilmesi için destek verilir.Detaylı bilgi için tıklayınız.
TÜBİTAK BİDEB BİLİMSEL ETKİNLİKLERE YÖNELİK PROGRAMLAR
2223 –TUBITAK Yurt İçi Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı
Yurt içinde düzenlenecek ulusal, uluslararası katılımlı ve uluslararası etkinliklere destek verilmektedir. Bu program kapsamında destek istenen bilimsel etkinliklere, Türkiye’deki üniversitelerde bulunan 35 yaş altı genç bilim insanlarının katılması halinde, konaklama ve yol giderleri kısmi olarak talep edilebilecektir.Detaylı bilgi için tıklayınız.
2224 – TÜBİTAK Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılma Desteği Programı
Yurt dışında uluslararası kongre ve konferanslara bildiri ile katılmak isteyen araştırmacılara destek verilmektedir. (2008 Mart ayı desteklenenler listesi için tıklayınız.)Detaylı bilgi için tıklayınız.
TÜBİTAK BİDEB ULUSLARARASI BİLİMSEL ANLAŞMALAR ÇERÇEVESİNDE YÜRÜTÜLEN PROGRAMLAR
2225 - TÜBİTAK - Almanya (DFG) Avrupa Bilimsel Değişim Burs Programı
TÜBİTAK ile Deutsche ForschungsGemeinschaft (DFG, Almanya) arasında yapılan anlaşmalar çerçevesinde, Almanya’da doktora sonrası araştırmalar yapmak isteyen bilim insanlarına destek verilir.Detaylı bilgi için tıklayınız.
2226 - TÜBİTAK - İngiltere (Royal Society) Avrupa Bilimsel Değişim Burs Programı
TÜBİTAK ile Royal Society (İngiltere) arasında yapılan anlaşma çerçevesinde, İngiltere’de doktora sonrası araştırmalar yapmak isteyen bilim insanlarına destek verilir.Detaylı bilgi için tıklayınız.
2227 - TÜBİTAK - Macaristan (HAS) Avrupa Bilimsel Değişim Burs Programı
TÜBİTAK ile Hungarian Academy of Science arasında yapılan anlaşma çerçevesinde, Macaristan’da doktora sonrası araştırmalar yapmak isteyen bilim insanlarına destek verilir. Detaylı bilgi için tıklayınız.
TÜBİTAK BİDEB İLETİŞİM ADRESİ
Adres: TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme
Daire Başkanlığı Atatürk Bulvarı
No: 221 06100 Kavaklıdere ANKARA
Tel: (312) 468 5300

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder