30 Ağustos 2009 Pazar

Chevening Bursları Türkiye-İngiltere

İngiltere Chevening Bursları

İngiliz Hükümeti’nin “Chevening Bursu” farklı uluslardan öğrencilerin İngiltere’de öğrenimlerine imkan veren prestijli bir burstur.

2009-2010 akademik yılı için online Chevening burs başvuları başlamıştır.
Burs başvurularında sadece ONLINE başvurular değerlendirmeye alınacaktır
Burs başvurularınız en geç 31 Ekim 2008 tarihinde tarafımıza ulaştırılmalıdır. Bu tarihden sonra yapılan burs başvuruları dikkate alınmayacaktır.
Başvurularda özgeçmiş kabul edilmemektir.
Başvurunuz sırasında bir sorun yaşamanız dahilinde kılavuz ilkeleri inceleyiniz.
Chevening Burs ProgramI 2009-2010
İngiliz Hükümeti’nin “Chevening Bursu” farklı uluslardan öğrencilerin İngiltere’de öğrenimlerine imkan veren prestijli bir burstur. Adını, Dışişleri Bakanı’nın resmi konutu olan Kent’teki Chevening House’dan alan burs, Türkiye dâhil 150’den fazla ülkede dağıtılmaktadır. Dünya çapında her yıl 2000’i aşkın yeni Chevening bursu verilmektedir.
Chevening bursları yüksek nitelikli eğitime erişim sağlamanın mükemmel bir yoludur. Burslar, bursiyerlere yalnızca seçtikleri konuda çalışma yapmaları konusunda değil aynı zamanda İngiltere’nin sağladığı benzersiz öğrenim ortamında meslektaşları ile bir araya gelme ve iletişim ağı oluşturma için de ideal bir fırsat sunmaktadır. Çok sayıda yetenekli genç Türk, Chevening Bursları sayesinde başarıya giden yolda önemli aşamalar kaydetmiştir.
Program büyük oranda rekabete dayalıdır. Aday bursiyerler liderlik becerileri, geçmişteki başarıları, eğitimsel ve mesleki nitelikleri ve İngilizce dil becerilerini içeren başvurularına göre değerlendirilmektedir.
Bursiyerler, ülkelerinde fark yaratabilecek görüş sahipleri ve karar vericiler olabilecek kişiler arasından seçilmektedir. Başarılı olan başvuru sahipleri azim, harekete geçme ve liderlik potansiyeli, değişim ve kurumsal gelişimde kararlılık, yenilikçilik yeteneği, yaratıcılık ve hızla değişen koşullara uyum sağlama becerisi gösterecektir.
Adaylar ortak kuruluþlarla birlikte İngiltere Büyükelçiliği tarafından seçilirler. Program, İngiltere Dışişleri Bakanlığı adına British Council tarafından yürütülmektedir.
Türkİye'de Chevening BurslarI
Türkiye Avrupa’da en fazla Chevening bursu verilen ülkedir. Türkiye’de programın başladığı 1988 yılından bu yana 1550'den fazla Türk öğrenci bu burstan yararlanmıştır. Bugün pek çoğu kamu ve hükümet görevlerinde, uluslar arası kurumlarda, gazetecilik, ticaret, bilim ve eğitim alanlarında ve Sivil Toplum Kuruluşlarında sorumluluk üstlenmiş durumdadırlar.
Standart Chevening ve Ortak Chevening BurslarI
Standart Chevening bursları tamamen İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS), Türk Eğitim Derneği (TED)www.ted.org.tr ve HSBC ile ortak burslarımız mevcuttur.
2009/2010 Akademik yılı için verilecek burslar listesi aşağıdadır:
CHEVENING BURSLARI
CHEVENING-TED BURSLARI
CHEVENING-ABGS BURSLARI
CHEVENING TEV BURSLARI
Seçilebilme Koşulları
Seçilebilme koşulları her bir Chevening programı için ayrıdır, bu nedenle lütfen ayrı bilgi broşürlerini okuyunuz ya da websitemizi detaylı olarak inceleyiniz.
Ortak sponsorların ve denizaşırı ofisler ile British Council dâhil İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın mevcut çalışanları ve yakın akrabaları (iki yıldan kısa süre önce işten ayrılmış olan eski çalışanlar ve akrabaları dâhil) burs başvurunda bulunamazlar.
Üç yıldan kısa süre önce mezun olmuş önceki bursiyerler burslara tekrar başvuramazlar.
MBA programları herhangi bir Chevening bursu tarafından kapsanmamaktadır.
Burs Başvurusu
Başvurunuzu internet üzerinden, Başvuru formunu online doldurarak göndermeniz gerekmektedir. Başvurunuzu ancak British Council yetkilileri tarafından açıklanan ve kabul edilen istisnai koşullarda posta yolu ile gönderebilirsiniz
Tüm Chevening burs programları için son başvuru tarihi 31 Ekim 2008, Cuma günü saat 17.00’dir.
Eksik başvuru formları dikkate alınmayacağından başvuru formlarının tüm kısımlarını eksiksiz doldurduğunuzdan emin olunuz.
Başvuru sahiplerinin tek bir burs programına başvurabileceğini unutmayınız. Birden fazla programa başvuran başvuru sahipleri diskalifiye edilecektir.
Lütfen başvurduğunuz burs programının referans kodunu belirtmeyi unutmayınız.
Chevening, bir kendi kendini yerleştirme programıdır. Öğrenciler İngiltere’deki üniversitelerle kendileri temasa geçecektir. Burs başvurunuzun sonucunu öğrenmeden önce programlara başvurmanız gerekmektedir. Çalışma alanınız ile ilgili daha fazla bilgiye erişmek için lütfen www.educationuk.org/turkey sayfasını ziyaret ediniz.
İNGİLTERE'DE ÇALIŞMA
Chevening bursiyerleri, British Council tarafından önceden verilecek mutabakat olmaksızın İngiltere’de geçirdikleri süre içerisinde ücretli işlerde çalışamazlar.
·Chevening bursiyerleri artık İngiltere’de öğrenim sonrası çalışma vizesi (1. Kademe) alamamaktadır. Tüm bursiyerlerin öğrenimlerini tamamlamalarının ardından Türkiye’ye dönmeleri beklenmektedir.
Belgelerinizin eksiksiz, İngilizce veya İngilizce’ye tercüme edilmiş olmaları gerekir
DetaylI bİlgİ İçİn
Evrim KahramanoğluChevening Bursları AsistanıBritish Council, AnkaraTel: 0 312 455 3625e-mail: BCTemp.Ankara@britishcouncil.org.tr
Selin Yaşamışİş Geliştime-Projeleri ve Burs Programları MüdürüTel: 0312 4553648selin.yasamis@britishcouncil.org.tr
www.britishcouncil.org/turkey-learning-funding-chevening
www.chevening.com
www.britishcouncil.org/turkey-educationuk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder