30 Ağustos 2009 Pazar

ITO Burs - İstanbul Ticaret Odası Bursu

ITO Bursu - İstanbul Ticaret Odası Bursu
İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından 1952 yılından bu yana her yıl artan sayıda karşılıksız burs verilmektedir. Bugüne kadar burs imkanı sağlanan üniversite öğrenci sayısı 15.000’in üzerindedir.
Ayrıca, Türk Cumhuriyetleri ve Akraba Toplulukları’ndan gelerek Istanbul'da üniversite öğrenimi gören ve İstanbul Valiliği Türk Dünyası ve Akraba Topluluğu Koordinatörlüğü’nün ilgi ve gözetiminde bulunup T.C.vatandaşı olmayan öğrencilere de ito burs tahsis edilmektedir.
2006-2007 öğretim yılında Oda Burs Yönergesi’nde yapılan değişiklikle ÖSYM tarafından %100 burslu olarak vakıf üniversitelerinin İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, Endüstri ve İşletme Mühendisliği, Siyasal Bilimler Fakülteleri ile dört yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu’na yerleştirilen yükseköğrenim(lisans) öğrencilerine de ITO bursu verilmektedir.
Ayrıca 2006-2007 öğretim yılından itibaren yüksek lisans ve doktora öğrencilerine de burs verilmektedir. Yüksek lisans için İstanbul içindeki devlet üniversiteleri sınırlaması olmasına rağmen doktora bursları Türkiye içinde ve/veya yurtdışında bulunan yükseköğrenim kurumlarında öğrenim gören doktora öğrencilerine verilmektedir.
İstanbul Ticaret Odası Burs Başvuru Şartları - ITO Burs Başvuru Koşulları
İstanbul Ticaret Odası Burs Yönergesi uyarınca;
a) ITO Yükseköğrenim (lisans) bursları:
Oda'nın çalışma alanı içinde bulunan devlet üniversitelerinin İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, Endüstri ve İşletme Mühendisliği, Siyasal Bilimler Fakülteleri ile dört yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu’nda öğrenim gören yükseköğrenim (lisans) öğrencileri ile ÖSYM tarafından %100 burslu olarak vakıf üniversitelerinin İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, Endüstri ve İşletme Mühendisliği, Siyasal Bilimler Fakülteleri ile dört yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu’na yerleştirilen yükseköğrenim (lisans) öğrencilerine verilir.
b) İTO Yüksek lisans (master) bursları :
Oda’nın çalışma alanı içinde bulunan devlet üniversitelerinin İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, Endüstri ve İşletme Mühendisliği, Siyasal Bilimler Fakülteleri ile dört yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu’nda öğrenim gören yüksek lisans (master) öğrencilerine verilir.
c) İTO Doktora bursları :
Türkiye içinde ve/veya yurtdışında bulunan yükseköğrenim kurumlarında öğrenim gören doktora öğrencilerine verilir.
Burs verilecek öğrencilerde aşağıda belirtilen nitelikler aranmaktadır.
· T.C. vatandaşı olmak,
· Çalışkan ve başarılı olmak,
· Bursa konu olan Fakülte, Üniversite Bölümü veya Yüksek Okula bursun verileceği ders yılında girmeye hak kazanmış veya ilgili programlarda ara sınıf öğrencisi olmak,
· Yüksek öğrenimin 1.sınıfında 22, 2.sınıfında 24, 3.sınıfında 25, 4.sınıfında 26 yaşından büyük olmamak,
· Askerlikle ilişkisi olmamak,
· Başka bir resmi veya özel kuruluştan kredi yada burs almamak, (sadece harç kredisi alınabilir)
· Herhangi bir firma veya kuruluşta daimi eleman olarak çalışmamak,
· Ahlaki durumu, Milli duyguları, karakteri sağlam olmak,
· Maddi desteğe ihtiyacı olmak,
· Yapılacak mülakatta bursa liyakatleri kabul edilmek.
II. Öğretim başvuruları kabul edilmemektedir.
Ara sınıflardan başvuru yapan öğrencilerde;
· Yükseköğrenim (lisans) burslarında 4 üzerinden en az 2,25 veya 100 üzerinden en az 60 olup bir üstyıla geçiş hakkını kazanmış olması,
· Yüksek lisans (master) Burslarında; Lisans bitirme genel not ortalaması 4 üzerinden en az 3 veya 100 üzerinden en az 75 olması,
· Doktora Burslarında; Lisans veya yüksek lisans bitirme genel not ortalaması 4 üzerinden en az 3 veya 100 üzerinden en az 75 olması gereklidir.
İTO Burs başvuruları 1 Ekim-30 Kasım tarihleri arasında kabul edilecektir.
İTO Burs Başvuru Formu
www.ito.org.tr
İstanbul Ticaret Odası Merkez BinaReşadiye Cad. 34112 EminönüTel. 0212.455 60 00 SantralFax.0212.513 15 65 / 0212.520 16 56

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder