30 Ağustos 2009 Pazar

Sema Yazar Gençlik Vakfı Bursları - Sema Yazar Bursu

Sema Yazar Bursu - Sema Yazar Vakfı Bursları
Sema Yazar Vakfı Yüksek Öğrenim Bursları
Sema Yazar Vakfı tarafından bugüne kadar 500'ün üstünde Yüksek öğrenim öğrencisine burs verilmiştir. Bu öğrencilerin bir kısmı doktora yapmak üzere Yurtdışı eğitim kurumlarına gönderilmiştir. Bu mevcuda her yıl Sema Yazar Vakfı kontenjanı ölçüsünde öğrenci ilave edilmektedir. Ayrıca alanında staj yapması gerekenlere staj olanakları sağlanmakta, maddi ve manevi yardım esirgenmemektedir.
Sema Yazar Vakfı tarafından TÜBİTAK bilim olimpiyatları'nda matematik, fizik, kimya, biyoloji, bilgisayar dallarında teşvik ödülleri verilmektedir.
Sema Yazar Vakfı Başarı Bursları
Sema Yazar Vakfı her öğretim yılında üniversite öğrencilerine burs yardımı yapmaktadır. Burs verilecek öğrencilerin başarı durumu ve ihtiyacı göz önüne alınmaktadır. Sema Yazar burs faaliyeti tüm Türkiye dahilinde hizmet vermektedir. Ayrıca BİLİM ADAMI yetiştirmek üzere TÜBİTAK ile koordineli başarı bursu verilmektedir. Yurtdışına dil eğitimi master, doktora eğitimi için gidecek başarılı öğrencilere de Sema Yazar Vakfı tarafından burs sağlanmaktadır.
Sema Yazar Vakfı Özel Burs Programı
Sema Yazar Eğitim Vakfı’na, özel burs programlarında kullanılmak üzere bağışta bulunabileceğiniz gibi kendi adınıza bir burs programı da oluşturabilirsiniz.
Sema Yazar Genclik Vakfı Bursu Başvuru Şartları
Sema Yazar Genclik Vakfı olarak her yıl üniversiteyi yeni kazanmış bulunan öğrencilere katkıda bulunmak amacıyla burs verilmektedir. Bursların devamlılığı her yıl başarılı olma koşuluna bağlıdır. Sema Yazar bursu alan öğrencilerin herhangi bir kuruluştan burs ve yardım almama şartı vardır. Müracatlar posta ile de yapılabilinir. Burs talebi kabul edilenler mülakata çağırılır
Sema Yazar Genclık Vakfı Yönetim Kurulu kararınca 2007-2008 öğretim yılına mahsus burs başvuru şartları aşağıda olduğu gibidir.
2007 yılı ÖSS sınav sonucunda;
ÖSS sayısal 2 puanı 360
ÖSS eşit ağırlık 2 puanı 330
ÖSS sözel 2 puanı 330
ÖSS dil 2 puanı 350
ve üzerinde olan öğrenciler başvurabilir.
Burs Başvuru Formu (basvuru.xls)
Sema Yazar Başarı Bursu Alan Gençlerimizden Birkaçı
TOROS CAN
Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nı bitirdikten sonra Londra Royal Collage of Music'de eğitimini tamamladı. A.B.D.'de Yale Üniveristesi'nde Master Eğitimi yaptı. 1997'de en başarılı piyanist ödülünü aldı. Fransa'nın Orleans kentinde yapılan 3.Uluslararası 20.Yüzyıl yarışmasında birinci oldu. Birçok ülkede konserler verdi. Çeşitli ödüller aldı.
İlk CD kaydını RMC stüdyolarında gerçekleştirdi ve John Cage'nin tüm "Sonatas and Interludes for Prepared Piano" eserlerini ve Pierre Boules'in 3.Sonatı'nı seslendirdi. Fransiz CD firması L'Empreinte Digital için kaydettiği ikinci CD'si 2000 yili sonunda çıkacaktır. Bu CD'de "György Ligeti'nin Tüm Etütleri"ni seslendirmiştir.
Toros Can halen Tucson'dakiUniversity of Arizona-School of Arts'da doktorasını yapmaktadır.
İLYAS DEVELİ
1997 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Sema Yazar Gençlik Vakfı Yönetim Kurulu Üyesidir. Halen Salihli'de hakim adayı olarak görev yapmaktadır. Evli olan Develi, ingilizce bilmektedir.
ALMİRA GÜVENÇ
O.D.T.Ü. Makina Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Daha sonra aynı üniveristede masterını tamamladı. Halen Chicago'da 1.Nasa Projesi üyesi olan Güvenç aynı yerde asistanlık yaparak doktorasını tamamlamaktadır.
IŞILAY HARMANCI
Boğaziçi Üniversitesi Endüstiri Mühendisliği mezunudur. Halen A.B.D'de Üniveristy of Southern Colorado Industrial Engineering Department'de asistanlık ve yüksek lisans eğitimi yapmaktadır.
YEŞEM KURT
O.D.T.Ü. Bilgisayar Mühendisliği'ni bitirdikten sonra aynı üniversitede masterını tamamladı. A.B.D. Indiana University'de matematik dalında doktora yapmaktadır
Sema Yazar Vakfı İletişim
Sema Yazar Gençlik Vakfı
Çukurambar Mahallesi 41. Cadde 24/1 Balgat/Ankara
Telefon: 312-284 44 00 - Fax: 312-284 31 31
Email : sema@semayazar.org.tr
Sema Yazar Gençlik Vakfi orijinal web adresi
www.semayazar.org.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder