30 Ağustos 2009 Pazar

HACI ÖMER SABANCI VAKFI

Sabancı Vakfı Bursları hakkında Genel Bilgi
Sabancı Vakfı Bursları başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilmekte olup, karşılıksız ve öğrenciye bir mecburi hizmet ya da geri ödeme yükümlülüğü getirmez. Sabancı bursları, Ekim-Haziran arasında 9 ay süresince öğrencinin banka hesabına havale edilir.
Her yıl Öğrenci Yerleştirme Sınavında üstün başarı gösteren öğrencilere sağlanan “Üniversiteye Giriş Bursu” dışında yine Öğrenci Yerleştirme Sınavında üstün başarı gösteren ve Sabancı Vakfı tarafından belirlenen “Kalkınmada Öncelikli İllerdeki Liselerden Mezun Öğrenciler” ile “Engelli Öğrencilere” de Sabancu bursu sağlanmaktadır.
Kuruluş yılı 1974'ten bugüne kadar 31.000'in üzerinde öğrenci Sabancı Vakfı'nın sağladığı burslardan yararlanmıştır. Her yıl 250 yeni öğrenciye Sabanci bursu imkanı sağlanırken eski bursiyerlerin bursları ile birlikte bu sayı yaklaşık olarak 1.200'ü bulmaktadır.
Sabancı Vakfı Bursları üniversiteye yeni giren öğrencilere belirlenen taban puanları doğrultusunda verilmektedir. Ara sınıf öğrencilerine, ikinci öğretim öğrencilerine ve yüksek lisans öğrencilerine burs verilmemektedir.
Hacı Ömer Sabancı Vakfı Üniversiteye Giriş Başarı Bursu
Öğrenci Yerleştirme Sınavında Sabancı Vakfı tarafından belirlenen taban puanları sağlayarak yine Hacı Ömer Sabancı Vakfı tarafından burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelere yerleştirilen başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilir.
Bu konudaki burs duyurusu Öğrenci Yerleştirme Sınavı sonuçlarının açıklanmasını takiben Sabancı Vakfı web sayfasında ve burs kontenjanı ayrılan üniversitelerde ilan edilir. Burs başvurusu yapmak isteyen öğrenciler 15 Eylül - 15 Ekim tarihleri arasında öğrenim gördükleri üniversiteye başvuru yaparlar. Bursiyer seçimleri üniversite tarafından gerçekleştirilerek bursiyerlerin isimleri Sabancı Vakfi'na bildirilir.
Kalkınmada Öncelikli İller Bursu
Sabancı Vakfı tarafından belirlenen 15 ilden birinde doğan ve ortaöğrenimini bu il sınırları içerisinde tamamlayarak Öğrenci Yerleştirme Sınavında yerleştirme puanı sıralaması açısından en üst sıralamada olan her il'den birer öğrenciye tahsis edilir. Bu şekilde burs tahsis edilecek öğrencilerin Sabancı Vakfı'nın burs kontenjanı ayırdığı üniversitelere yerleştirilmiş olmaları gerekir. Burs alacak öğrenciler ÖSYM'den alınan listelerden tespit edilerek Sabancı Vakfı tarafından yerleştirildikleri üniversitelere bildirilir.
Engelli Öğrenciler Bursu
Görme, ortopedik ve işitme engelli gruplar içerisinde olup, Öğrenci Yerleştirme Sınavında yerleştirme puanı sıralaması açısından her gruptan en üst sıralamada yer alan beşer öğrenciye tahsis edilir. Bu şekilde burs tahsis edilecek öğrencilerin Sabancı Vakfı'nın burs kontenjanı ayırdığı üniversitelere yerleştirilmiş olmaları gerekir. Burs alacak öğrenciler ÖSYM'den alınan listelerden tespit edilerek Sabancı Vakfı tarafından yerleştirildikleri üniversitelere bildirilir.
Sabancı Bursları Devamı
Öğrenimine başarıyla devam eden öğrencilerin bursları kayıtlı oldukları öğretim programındaki normal öğrenim süresince devam eder. Hazırlık sınıfında azami bir ders yılı için burs ödenir. Bursiyerlerin başarı ve disiplin durumları her yıl öğretim kurumundan bilgi alınarak takip edilir. Burs kontenjanı tahsis edilen üniversiteler dışında kalan kurumlarda öğrenim görenler ise okullarından alacakları başarı ve not belgelerini doğrudan Sabancı Vakfına göndermek zorundadırlar. Başarısız olanlar, disiplin cezası alanlar, okul ile ilişkisi bitenler veya başka bir kurumdan burs aldığı belirlenen öğrencilerin bursları kesilir.
Diğer Burslar
Ayrıca, şartlı bağışçılar tarafından belirlenen okullardaki ilköğrenim ve ortaöğrenim öğrencilerine de burs sağlanmaktadır. Bu öğrenciler, genellikle Sabancı ailesinin adını taşıyan okullarda üstün başarı gösteren, şartlı bağışçının belirlediği koşulları taşıyanlar arasından söz konusu okulların Burs Komiteleri tarafından seçilir.
Burslar Hakkında Kısa Kısa...
Sabancı Vakfı bursları, T.C. uyruklu ve her yıl üniversiteye yeni kayıt yaptıran lisans öğrencileri için geçerlidir.
Öğrencilerin Sabancı Vakfı tarafından belirlenen en az taban puanlar ile belirlenen üniversitelere yerleştirilmesi ve maddi desteğe ihtiyacı olması gereklidir.
En son yıl için istenen taban puanlar, üniversiteler ve ödemeler için Burs Duyurusunu tıklayınız.
Burs başvurusu için istenen taban puanlar ve üniversiteler her yıl Eylül ayının ilk haftasında Sabancı Vakfı websitesinde ilan edilir.
Başvurular 15 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında öğrencinin kayıtlı olduğu üniversitenin Öğrenci İşleri/Burs Ofisi kanalıyla kabul edilmektedir. Bu tarihler dışında burs başvurusu mümkün değildir. Sonuçlar yine aynı birimler tarafından Üniversitelerde Kasım ayı içerisinde duyurulmaktadır.
“Üniversite Giriş Başarı Bursu” için bursiyer seçimleri üniversiteler tarafından, “Kalkınmada Öncelikli İller” ve “Engelli Öğrenciler” Bursları için bursiyer seçimleri ÖSYM'den alınan listeler çerçevesinde Sabancı Vakfı tarafından yapılır.
Sabancı Vakfı bursları karşılıksızdır ve öğrenciye herhangi bir mecburi hizmet ya da geri ödeme yükümlülüğü getirmez.
Yurt dışındaki öğretim kurumlarında öğrenim görenler için Burs Programı bulunmamaktadır.
Yüksek Lisans/Doktora Burs Programı bulunmamaktadır.
Ortaöğrenim Burs Programı bulunmamaktadır.
Üniversitelerde halen öğrenim gören öğrencilere yönelik Ara Sınıflar için Burs Programı bulunmamaktadır.
Kurslar ücretinin karşılanmasına yönelik burs programı mevcut değildir.
Okul harcının karşılanmasına yönelik burs programı mevcut değildir.
Öğrenimine başarıyla devam eden ve Burs Kesilmesini gerektiren herhangi bir durum olmayan öğrencilerin bursları kayıtlı oldukları öğretim programındaki normal öğrenim süresince devam eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder